Κουφάλια : Απάντηση στην ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ...!








Διάβασα προσεκτικά την απάντηση που μαςέστειλε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας σχετικά με τοάρθρο που δημοσιεύτηκε στο blogtakalantapress.blogspot.gr

Τι γράφαμε στο σχόλιο  «Άλλη μία πρωτοτυπία εις βάρος τουδημότη από τον δήμο Χαλκηδόνας αφούμετά από ρεπορτάζ που κάναμεδιαπιστώσαμε ότι ο δήμος Χαλκηδόνος είναι ο μοναδικός δήμος πουδεν έχει εντάξει την Ύδρευση (ΔΕΥΑΧτου στην ρυθμίσει οφειλετώνώστε να διευκολυνθούν οι δημότες μας που το έχουν μεγάλη ανάγκη Αλώστε για αυτό σας ψήφισε ο κόσμος να τον εξυπηρετείτε και όχι νατου βάζετε μόνο «δημοτικά χαράτσια»


Τι μάθαμε ύστερα από ρεπορτάζ που κάναμε ,ότι η ΔΕΥΑΧαλκηδόνος :Είναι η μοναδική ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα!!! και ο μοναδικός δήμος σεόλη την  επικράτεια που δεν έχει μπει ακόμη στην ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΑΧ ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ…!!!»/*-

Στην συνέχει ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟΥ παραθέτουμε στους αναγνώστεςολόκληρο τον νόμο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αυτή είναι ολόκληρη η απάντηση που μας έστειλε ο δήμος Χαλκηδόνας:
«Σε απάντηση της παρακάτω δημοσίευσης σας (http://takalantapress.blogspot.gr/2018/01/blog-post_98.html#more) σχετικά με τον Ν. 4483 / 2017 για τον διακανονισμό οφειλών σε Δήμους με ευνοϊκούς όρους και σταδιακή απαλλαγή των προσαυξήσεων και επειδή εσφαλμένα αναφέρετε ότι ο Δήμος Χαλκηδόνος δεν εφήρμοσε τον παραπάνω νόμο ως όφειλε, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο Δήμος μας εφαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του Ν. 4483 / 2017, από την στιγμή που τέθηκε σε ισχύ, τον Αύγουστο του 2017, ενημέρωσε περισσότερους από 1.000 οφειλέτες - συνδημότες μας με επιστολές ειδοποίησης, εκ των οποίων οι 500 προσήρθαν ήδη στον Δήμο για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα δεδομένα που τηρούνται στο Τμήμα Λογιστηρίου του Δήμου μας, το ύψος των οφειλών αυτών που ρυθμίστηκαν φτάνει τις 480.000 €, ενώ έχει εισπραχθεί ήδη το ποσό των 77.000 €.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι από 01/01/2018, σε εφαρμογή του άρθου 41 του Ν. 4508 / 2017, που δίνει παράταση ευνοϊκής ρύθμισης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018, έχουν ρυθμιστεί οφειλές συνδημοτών μας συνολικού ύψους 7.500 €.

Τέλος, επειδή κρίνουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύσατε στηρίζεται σε αναληθείς πληροφορίες, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το παρόν δελτίο τύπου προς αποκατάσταση της αλήθειας.»

 Επισης με νεο σχολιο μας γράφαμε...: "Μετά απο το ρεπορτάζ που κάναμε για τη ρυθμιση οφειλών  της ΔΕΥΧ ( ειναι η μοναδικη ΔΕΥΑ στην Ελλάδα που δεν εχει ενταχθεί στην ρύθμιση ) ο δήμος Χαλκηδόνας ευαισθητοποιηθηκε και ανακοινωσε ρυθμιση οφειλων ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!!!!! "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης εμείς δεν αναφερθήκαμε στα οικονομικά του δήμου αλλά στην επιχείρηση που λέγετε ΔΕΥΑΧ ότι είναι από της μοναδικές ΔΕΥΑΧ στην Ελλάδα που δεν εντάθηκε στην ρύθμιση του νόμου που θα διευκολύνουν τους συμπολίτες μας αφού το έχουν μεγάλη ανάγκη …
( εκτός και εάν δεν σας ενδιαφέρει αυτό ; )

Κύριε δήμαρχε εμείς αναφερόμαστε στην ΔΕΥΑΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ όπως εντέχνως προσπαθείτε με την επιστολή – απάντηση σας  να παραπλανήσετε τον κόσμο του δήμου Χαλκηδόνος…!!!
Θα σας συμβούλευα να διαβάζεται καλύτερα τα κείμενα μας με μια δεύτερη ανάγνωση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Σχόλια