Δήμος Χαλκηδόνος : Αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις επεκτάσεων

Έγκριση 3 προτάσεων Π/Υ 1.031.800€: Α) Αναπλάσεις & ασφαλτοστρώσεις επεκτάσεων, Β) Ανάδειξη ιστορικού & πολιτιστικού συγκριτικού πλεονεκτήματος Δήμου Χαλκηδόνος (brand name)
Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης του προγράμματος CLLD/LEADER, οι τρεις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Χαλκηδόνος το 2018 εγκρίθηκαν επιτυχώς. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν:
1.Aνάπλαση και ασφαλτόστρωση σε οδούς της επέκτασης των οικισμών Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας και Χαλκηδόνος, Π/Υ 500.000 ευρώ
2.Ανάπλαση, κατασκευή ομβρίων και ασφαλτόστρωση σε οδούς της επέκτασης Κουφαλίων, Π/Υ 500.000 ευρώ
Τα έργα (κρασπεδώσεις, αγωγοί ομβρίων, διαμορφώσεις οδών για εύκολη μετακίνηση) θα βελτιώσουν σημαντικά την αναπτυξιακή εκκίνηση των περιοχών αυτών, καθιστώντας τες πιο ελκυστικές ως τόπο διαμονής, αφού δεν έχουν αστικοποιηθεί ακόμη. Στόχος της Διοίκησης ήταν και παραμένει η δημιουργία υποδομών που θα μείνουν στο χρόνο, ενώ θα αποτελέσουν έναυσμα για βελτίωση της αναπτυξιακής πορείας των περιοχών του Δήμου Χαλκηδόνος, μελλοντικά.
3. Δημιουργία/έκδοση ιστορικού έργου: Δήμος Χαλκηδόνος - όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού, Π/Υ 31.800 ευρώ
Όπου θα γίνει πλήρης αποτύπωση και καταγραφή όλων των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων του Δήμου μας. Η ανάδειξη της ταυτότητας του Δήμου Χαλκηδόνος ως brand name που ενσωματώνει όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, ιστορικά) αποτελεί κατευθυντήριο άξονα της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Διοίκησης του Δήμου. Η δημιουργία ενός τέτοιου συλλεκτικού έργου, αποτελεί μια πνευματική παρακαταθήκη προς τους νέους, τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες.

“Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που προκύπτει, έχοντας αρκετά μεγάλη ετοιμότητα σε ώριμες μελέτες παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε λόγω συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων και αναστολής προσλήψεων. Οι εντάξεις των προτάσεών μας συνεχίζουν με επιτυχία, ενώ ο Περιφερειακός μας Δήμος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά από άποψη νοικοκυρέματος, διεκδίκησης και απορρόφησης κονδυλίων”, τόνισε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς.
“Αυτό σημαίνει ότι εφησυχαζόμαστε μόνο όταν δούμε αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιουργούνται ή προκύπτουν από την δαιδαλώδη κυρίως νομοθεσία. Όλες οι παλιές μελέτες επικαιροποιηθήκαν, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλος αριθμός μελετών, όπου εντάχθηκαν στις προσκλήσεις που προέκυψαν, σε συνεργασία με έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες και στελέχη του Δήμου μας.”

Σχόλια