Κουφάλια NEWS : Η απάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης Δημοτικής Συμβούλου

 

Με αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Συμβούλου, Αναστασίας Κοκκινίδου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση.
“Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, συμφωνήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας, με κοινό στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου μας και τη βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας.
Στο πλαίσιο αυτό, το κάθε μέλος της παράταξής μας οφείλει να λειτουργεί συντονισμένα και συντεταγμένα με όλους, να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες του, να συμβάλλει με την άποψή του στη διαμόρφωση των θέσεων μας και να ακολουθεί τις αποφάσεις, που με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, λαμβάνει ενιαία η δημοτική μας ομάδα, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η συμφωνία μας σε όλα τα ζητήματα.
Η αμφισβήτηση του παραπάνω πλαισίου λειτουργίας, η έλλειψη συνεργασίας και σεβασμού στις ενιαίες αποφάσεις και η εφαρμογή προσωπικής ατζέντας, οδηγούν σε πλήρη αποσυντονισμό και απέχουν παρασάγγες από τη δημοκρατική λειτουργία που κάποιοι τώρα επικαλούνται.
Επίσης, η υποστήριξη, ο σεβασμός και η εκτίμηση δεν χαρίζονται μέσω της αδιαφορίας, της απουσίας, της αφωνίας και της εκπροσώπησης μέσω κηδεμόνα, αλλά κερδίζονται μέσω της ενασχόλησης, του ενδιαφέροντος, της συμμετοχής, των προτάσεων, των θέσεων και κυρίως μέσω της ακηδεμόνευτης έκφρασης και παρουσίας.
Η κα Κοκκινίδου ύστερα από μία προδιαγεγραμμένη εδώ και πολλούς μήνες απόφασή της (και όχι μόνο δική της) - εφόσον δεν ικανοποιήθηκαν συγκεκριμένες και απόλυτες απαιτήσεις ανάληψης αξιωμάτων - αποφάσισε και επίσημα να μας ενημερώσει για την ανεξαρτητοποίησή της.
Εξάλλου, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργεί όχι μόνον ως ανεξάρτητος σύμβουλος, αλλά ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης, συνυπογράφοντας μάλιστα μαζί μ’ αυτούς που την προσέβαλλαν και τη μείωναν ως προσωπικότητα στο πρόσφατο παρελθόν.
Θα επαναλάβω κάτι που αναφέρω συνεχώς. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στη θέση που βρίσκομαι δεν ήρθα μόνος μου. Πολλοί άνθρωποι έδωσαν αγώνα για αυτό και τους σέβομαι όλους απολύτως. Γι αυτό ευχαριστώ και την κ. Κοκκινίδου που προεκλογικά βοήθησε την παράταξη μας. Όπως άλλωστε βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι, χωρίς μάλιστα να απαιτούν ανταλλάγματα, τους οποίους επίσης ευχαριστώ.
Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι οποιοσδήποτε απ’ αυτούς μπορεί να αμφισβητεί το πλαίσιο λειτουργίας που συμφωνήσαμε και να δρα ασυντόνιστα και χωρίς συνεργασία μέσα στην ομάδα, προσπαθώντας να επιβάλει τη δική του (ή μάλλον κάποιου άλλου;) ατζέντα ή να ικανοποιήσει τις δικές του (ή μάλλον κάποιου άλλου;) εμμονές.
Συνεχίζουμε λοιπόν, όσοι έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων, παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, να διεκδικούμε όλα όσα θα δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας και προχωράμε συντονισμένα και στοχευμένα για την ολοκλήρωση του έργου μας.
Με το έργο μας τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Με το έργο μας φέρνουμε την Αναγέννηση στο Δήμο μας”.

www.vimathess-news.gr

Σχόλια