Κουφάλια : ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Χαλκηδόνος.ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Στον σύνδεσμο http://dimos-chalkidonos.gr/%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%cf%83…/ μπορείτε να δείτε το ψήφισμα του ΔΣ Χαλκηδόνος, όπως αυτό αναρτήθηκε στις 21/12/2017 στην ιστοσελίδα του Δήμου μας με σκοπό την ακύρωση κατασκευής σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης-Εγνατίας Οδού.
«Ψήφισμα για αίτημα ακύρωσης κατασκευής σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης – Εγνατία Οδός»
Με το παρόν ψήφισμά μας, διατρανώνεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην επικείμενη κατασκευή σταθμού διοδίων επί της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης –Εγνατίας Οδού, μεταξύ των κόμβων Κ2 (Διαβατά) και Κ4 (Ευκαρπία). Οι Δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητήσαμε και εκφράστηκε η υποστήριξη της ΠΕΔΚΜ με την υπ’ αρ. 204/2017 απόφασή της, για την αποτροπή της τοποθέτησης διοδίων σε ένα εντελώς αδόκιμο και ακατάλληλο σημείο, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ασφυκτικά φαινόμενα στην οδική κυκλοφορία ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Με την κατασκευή του σταθμού αυτού τοποθετούνται πλέον διόδια μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θα αποτρέπει την ελεύθερη κίνηση εντός του αστικού ιστού. Αυτό θα επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα τις τοπικές κοινωνίες, συγκεκριμένα του Δήμου Χαλκηδόνος, ανθρώπους που μετακινούνται καθημερινά από και προς τις εργασίες τους, αφού για την πρόσβασή τους στον αστικό ιστό χρησιμοποιούν επί τω πλείστον την εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης-Εγνατίας Οδού. 
ΖΗΤΟΎΜΕ την άμεση αναστολή και ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για τη δημιουργία νέου Σταθμού Διοδίων Ωραιοκάστρου, αφού καταρχάς παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις, η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
ΖΗΤΟΥΜΕ να παραμείνει ανοιχτή και ελεύθερη η πρόσβαση οπουδήποτε εντός του αστικού ιστού και να γίνει άμεσα η κατασκευή του κόμβου Κ3 (Ωραιοκάστρου) επί της εξωτερικής περιφερειακής-Εγνατίας οδού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ασφαλούς βασικής πρόσβασης –εισόδου, εξόδου- σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκων και εργαζομένων. 
ΖΗΤΟΥΜΕ Την επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή-Εγνατία οδό της γραμμής του Μετρό και τη δημιουργία Τερματικού Σταθμού Μετεπιβίβασης (P+R) στον κόμβο Κ3 σε συνδυασμό με την κατασκευή του, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας το ΙΧ με τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς-σταθερής τροχιάς (Μετρό). 
ΖΗΤΟΥΜΕ Την ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και καθαρό περιβάλλον ενάντια σε επιλογές που επιβαρύνουν κυρίως οικονομικά τους ήδη “ταλαιπωρημένους” Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τέλος, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην υπ’ αρ. 648/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας για την ανάκληση και ακύρωση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και των πράξεων της Διοίκησης που αφορούν τη λειτουργία δύο (2) νέων πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο του Πολυκάστρου, ενώ δεν έχει γίνει ο νέος αυτοκινητόδρομος Χαλάστρας-Ευζώνων, διπλής κατεύθυνσης και με τους απαραίτητους κόμβους κατά μήκος του.

Σχόλια