Κουφάλια - Πρόσωπο με… Πρόσωπο! - Δημήτρης Γκογκίδης : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Έχουμε μπει αισίως στη νέα χρονιά ( 2018) και η στήλη Πρόσωπο με Πρόσωπο θα ξεκινήσει την νέα δημοσιογραφική αναζήτηση  με μια ακόμη αποκλειστική συνέντευξη με έναν παλιό φίλο τον Δημήτρη Γκογκίδη
Φωτογραφία του Χρήστος Θεοδοσιάδης.Πρόσωπο με… Πρόσωπο! 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  
ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
Ο Δημήτρης - μια ζωή – αγωνιστής  με πρωτότυπες πάντα ιδέες καταφέρνει να  βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της παιδαγωγικής, πολιτιστικής και αθλητικές τοπικής επικαιρότητας  και η συζήτηση μαζί του έχει -και είχε- πάντα ενδιαφέρον…

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια από της δραστηριότητες του  ( σαν παλιός αθλητικογράφος που είμαι ) και αυτή είναι η αθλητική του  ιδιότητα και συγκεκριμένα για τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

 

Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos.ΕΡ: Θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για τον όμιλο σας…

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ιδρύθηκε το 1992 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
Ο  μοναδικός κλάδος άθλησης που καλλιεργούσε και καλλιεργεί ο Όμιλος είναι η Αντισφαίριση (Τένις).

ΕΡ Πράγματι αξιόλογη η προσπάθεια σας αλλά, το άθλημα του τένις  πρέπει να διαθέτει και υποδομές ( γήπεδα –αποδυτήρια)  είστε ικανοποιημένοι από τις γηπεδικές  υποδομές που υπάρχουν ;
  
Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos. Τα πρώτα γήπεδα με απλή άσφαλτο έγιναν στα τέλη του 1992.
Μέχρι το 2006 λόγω της ακαταλληλότητας των γηπέδων να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες, ο Όμιλος περιοριζόταν στην εκμάθηση του τένις στους πολίτες των Κουφαλίων και της γύρω περιοχής , ενώ τα μέλη του συμμετείχαν σε διάφορα ανεπίσημα τουρνουά που διεξάγονταν στις γύρω πόλεις. Παρ’ όλες τις δυσκολίες κατάφερε να δημιουργήσει έναν πυρήνα εκατό μελών περίπου και έτσι το 2006 κατασκευάστηκαν από το Δήμο Κουφαλίων στο χώρο των παλαιών γηπέδων τρία σύγχρονα γήπεδα ικανά να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες αρκετών κατηγοριών της Β΄ Ένωσης.  

    
ΕΡ Τι αγώνες διοργανώνονται  εδώ στα Κουφαλια
 
Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos. Το μεγάλο άλμα  για τον Όμιλο ήρθε όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησής του,  κατάφερε να του ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του Τένις η διεξαγωγή του Διεθνούς Πρωταθλήματος με την επωνυμία “KOUFALIA CUP”  και για τις ανάγκες της διοργάνωσης κατασκευάστηκαν ένα εντευκτήριο και  ακόμα δύο γήπεδα ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε πέντε .
Από το 2008 και μετά ο Όμιλος  διοργάνωσε δέκα φορές το Διεθνές KOUFALIA CUP αλλά και οκτώ  φορές το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βορρά της Β΄ Εθνικής Αντρών/Γυναικών ,έξι φορές τη Γ΄ Εθνική Αντρών/Γυναικών ,πέντε φορές το Πανελλήνιο Διασυλλογικό των junior και πλήθος επίσημα βαθμολογούμενων τουρνουά της ΕΦΟΑ και της Β΄ Ένωσης όλων των κατηγοριών καθώς και πολλών OPEN τουρνουά.  

ΕΡ Κάθε πότε διοργανώνετε αυτούς τους αγώνες και πόσες μέρες διαρκούν;

Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos.Το Διεθνές KOUFALIA CUP  διοργανώνεται  κάθε χρόνο τον Αύγουστο, διαρκεί συνολικά δέκα ημέρες και στο KOUFALIA CUP 2017  πήραν μέρος συνολικά 102 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες. Επειδή στο KOUFALIACUP  συμμετέχουν αθλητές έως 16 ετών ,οι αθλητές έρχονται με τη συνοδεία των προπονητών τους και των γονέων τους ,πράγμα που ανεβάζει τον αριθμό των επισκεπτών σε 400 ,γεγονός που κάνει το KOUFALIA CUP   ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της περιοχής μας!
Στα δέκα χρόνια που διοργανώνεται το KOUFALIA CUP πήραν μέρος περίπου 1000 (χίλιοι) αθλητές από πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε : ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΑΓΓΛΙΑ,ΕΛΒΕΤΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΕΡΒΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΚΡΟΑΤΙΑ,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,ΜΟΛΔΑΒΙΑ,ΣΛΟΒΑΚΙΑ,ΤΣΕΧΙΑ, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΙΣΡΑΗΛ,ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ, ΑΙΓΥΠΤΟ,ΤΟΥΡΚΙΑ,ΒΕΛΓΙΟ,ΓΕΩΡΓΙΑ,ΠΟΛΩΝΙΑ κ.ά.
     


ΕΡ Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό και από χορηγούς ;  

Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos.Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο οι διοργανώσεις του ΟΑ  Κουφαλίων προσφέρουν μια πολύτιμη οικονομική ανάσα σε πολλούς επαγγελματίες της περιοχής μας , μιας και οι συμμετέχοντες στους αγώνες αλλά και οι συνοδοί τους μένουν ακόμα και δέκα ημέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (δαπάνες διαμονής , σίτισης ,μετακίνησης, διασκέδασης ,αθλητικού εξοπλισμού κτλ) ενώ εκτόε από τα οικονομικά οφέλη προβάλλει σε όλη την Ελλάδα με θετικό τρόπο την περιοχή μας ,μιας και πολλές απ’ τις διοργανώσεις του Ο.Α. Κουφαλίων προβάλλονται από την τηλεόραση (ΕΤ3,NOVA), τις εφημερίδες (Protothema) ,τα μπλοκ και τα περιοδικά (Tennissociety).

ΕΡ Μια αναδρομή του ομίλου τα τελευταία χρόνια και τους νέους επόμενους στόχους σας…

Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos.Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ο.Α. Κουφαλίων τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σ’ όλη την Ελλάδα. Η ομάδα των αντρών βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια στη Β΄ κατηγορία Ελλάδας , ενώ δύο φορές διεκδίκησε με πολλές πιθανότητες την άνοδό της στην Α΄ Εθνική ,χάνοντας τελικά την άνοδο στις λεπτομέρειες. Σε ατομικό επίπεδο , φέτος αγωνίστηκαν συνολικά εικοσιοκτώ αθλητές του Ομίλου σε επίσημους αγώνες οι οποίοι έκαναν αρκετές νίκες ,ενώ στην κατηγορία των green στα αγόρια κατακτήσαμε μια φορά την πρώτη θέση στη Β΄ Ένωση (νομοί Θες/νίκης,Κιλκίς,Χαλκιδική).
Για το 2018 ο ΟΑ Κουφαλίων έχει στόχο να συνεχίσει τη συνεργασία του με τους τρεις εξαιρετικούς προπονητές που διαθέτει (Ν. Μέρμηγκας, Δ. Μαρκόπουλος και Konstantin Tsapkovati) και μέσα από τη μαζικότητα, που είναι το κύριο μέλημά μας , να στηρίξουμε και όποια προσπάθεια για πρωταθλητισμό.

 
Ερ  Τι θα θέλατε να μου πείτε για επίλογο
Φωτογραφία του Dimitri Alvaro Marcos.Παρόλο που ζούμε σε δύσκολες εποχές ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κουφαλίων με τη στήριξη των μελών του , των χορηγών του αλλά και του Δήμου Χαλκηδόνος θα συνεχίσει την πορεία του με σύνεση ,αξιοπρέπεια ,εργατικότητα, εθελοντισμό και πάντα μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και αναίτιους ανταγωνισμούς. 


Αυτός φίλες και φίλοι ήταν ο πρόεδρος του ΟΑ Κουφαλίων Δημήτρης Γκογκίδης .Τον ευχαριστούμε για αυτήν την συνέντευξη και ευχόμαστε στον ίδιο και στον Α.Ο Κουφαλίων πάντα επιτυχίες


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Σχόλια