Κουφάλια : Μακεδονία Ξακουστή Του Αλεξάνδρου Χώρα ( Α ΜΕΡΟΣ)


ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ : 

ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ 

Φωτογραφία του John Muller.
(ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 
ΦΥΣΙΚΟ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ)

 Είναι πρωτοφανές και τελείως απαράδεκτο να παραχωρηθεί το όνομα και κατ’ επέκταση η ιστορίας της Μακεδονίας, σε ένα υβριδικό και εκ των πραγμάτων θνησιγενές κράτος, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαμελιστεί. Και αντί να γραφούν χρυσές σελίδες, θα γραφούν σελίδες με μελανά γράμματα, αφού βιαζόμαστε να υποχωρήσουμε και ουσιαστικά να ηττηθούμε, την στιγμή που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί θεωρούν το θέμα της ονομασίας υπαρξιακό διότι φοβούνται ότι το κρατίδιο τους βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη τέτοιος διχασμένος λαός. Πράγματι ενώ όλοι διεκδικούν να πάρουν οτιδήποτε από οποιονδήποτε, η Ελλάδα θα παραχωρήσει αμαχητί και εθελούσια το όνομα και την ιστορία της σε ένα μόρφωμα που κατ’ επίφαση ονομάζεται κράτος. Απίστευτο. 

Εδώ υπάρχει μια κολοσσιαία αντίφαση. Η ίδια η Ελλάδα που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το τραβεστί κρατίδιο, είναι αυτή που το κρατάει ζωντανό, κατ’ εντολή βέβαια των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Και τούτο διότι αναρίθμητοι Έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές έχουν στήσει εκεί τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Ωστόσο η Ελλάδα θα μπορούσε με έναν πολύ απλό και εύκολο τρόπο να ανατρέψει το ψευτοκρατίδιο και να ισχυροποιήσει την θέση της, εάν εφάρμοζε σε όλη την βόρεια επικράτεια της, δηλ στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στην Θράκη ένα απλό μέτρο. Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται με 7 τοις εκατό. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε όλα τα δεδομένα και από την μια μεριά θα ισχυροποιούσε τα μέγιστα την χώρα μας, ενώ από την άλλη θα έπαυε κάθε απειλή από τα Σκόπια, δεδομένου ότι θα κατέρρεαν οικονομικά. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι όχι απλά δύσκολο, αλλά αδύνατο να γίνει, αφού είμαστε ένα οικονομικά πτωχευμένο προτεκτοράτο. Ε! τότε ας προσέχαμε και ας λουστούμε τα επιχείρια των πράξεών μας. (Και ενώ η Ελλάδα αυξάνει τους φόρους, η Ρουμανία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 1.000.000 Ευρώ, έχει φόρο μόλις 1 τοις εκατό) 

Αντιθέτως αν δεν γίνει αυτό τότε υπάρχει κίνδυνος να διαμελιστεί η ίδια η Ελλάδα. Ήδη την έχουν διαμελίσει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά και παρά τα όσα λέγονται, στο τέλος του 2018 η χώρα δεν θα έχει τίποτα δικό της, θα ξεπουληθούν τα πάντα. Ακόμα και οι καρέκλες που θα κάθονται οι υπουργοί θα είναι ξένες. Είναι και αυτό ένα είδος διαμελισμού. Και η περίφημη έξοδος στις αγορές θα είναι ένα τεράστιο φιάσκο. Το δείχνουν τα οικονομικά δεδομένα και στοιχεία. Σήμερα πληρώνουμε τόκους μόνο για το 34 τοις εκατό του χρέους, που ανέρχονται σε 5,5 δις Ευρώ. Όταν βγούμε στις αγορές θα πληρώνουμε τόκους για όλο το χρέος, οι οποίοι θα είναι 16,5 δις Ευρώ, δηλ. τρεις φορές περισσότερα, χώρια που οι τόκοι των νέων δανείων θα είναι έως και 4 φορές μεγαλύτεροι από τους σημερινούς. Και πως θα βγει η χώρα στις αγορές με κατακρεουργημένους οικονομικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες κλπ, δηλ. τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο; Η ιστορία με τα Σκόπια ξεκινά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει να κάνει με δυο πράγματα. 

Την κάθοδο των Ρώσων στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου και τα πετρέλαια με το φυσικό αέριο. Ο Τσόρτσιλ δεν ήθελε με τίποτα οι Ρώσοι να περάσουν τον Δούναβη, πολύ δε περισσότερο να κατέβουν στην Ελλάδα. Έτσι άφησε να καταλάβουν την Ελλάδα οι Γερμανοί και για να το πετύχει αυτό παγίδευσε τον Ιωάννη Μεταξά. Η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δείχνει τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι πολιτικοί που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου. Οι Γερμανοί είχαν προτείνει ανακωχή και ειρήνη, αλλά αυτό δεν συνέφερε καθόλου τους Άγγλους, διότι στρατηγικά η λήξη του πολέμου δεν τους ευνοούσε. Ο Μεταξάς όμως ήθελε με κάθε τρόπο την ειρήνη, άλλωστε ήταν αμυνόμενος, ή σε αντίθετη περίπτωση να στείλει στρατό η Αγγλία για να υπερασπίσει την Ελλάδα. Ωστόσο ο Τσόρτσιλ αγνόησε το αίτημα του Μεταξά και στην ουσία έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια, ή μάλλον την χρησιμοποίησε για τους δικούς του σκοπούς, όπως την παίζουν και την χρησιμοποιούν και τώρα, όπως γίνεται πάντοτε στην ιστορία σε τέτοιες περιπτώσεις όπου οι μεγάλοι θυσιάζουν τους μικρούς προς όφελος τους, άσχετα αν οι λαοί δεν το ξέρουν. 

Έτσι αρνήθηκε να στείλει το στρατό που ζητούσε τόσο επίμονα ο Μεταξάς, ο οποίος πέθανε ξαφνικά από ασήμαντη αιτία το πρωί στις 29 Ιανουαρίου του 1941. Πρωθυπουργός ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος έμεινε στην εξουσία μόνον για 80 ημέρες, διότι μετά την εισβολή των Γερμανών αυτοκτόνησε, αφού δεν άντεχε να βλέπει την πατρίδα του σκλαβωμένη. Σήμερα συμβαίνει κάτι ανάλογο. Μετά την στρατηγική νίκη του Πούτιν στην Συρία, δημιουργείται ένα Ευρωασιατικό τόξο από την Κίνα, Πακιστάν, Ιράν, Συρία, Σερβία και Ρωσία. Αν δε η Ρωσία και το Ιράν αναλάβουν και την ανοικοδόμηση της Συρίας, τότε καληνύχτα Αμερική. Με λίγα λόγια ο Ομπάμα έπαιξε σε ένα λάθος παιχνίδι που τώρα θα το πληρώσει ο Τραμπ. Εντωμεταξύ οι Αμερικανοί θέλουν απεγνωσμένα να αποκλείσουν την Ρωσία από την κάθοδο στην Μεσόγειο και χρειάζονται σαν ανάχωμα την Τουρκία, την Ελλάδα και τα Σκόπια. Γι’ αυτό και ο Τραμπ δέχτηκε στην Γουάσινγκτον τον Ερντογάν και τον Τσίπρα, όπου έδωσε εντολή ο Έλληνας και ο Τούρκος να συναντηθούν μεταξύ τους και να τα βρουν, (πράγμα που είναι αδύνατον) εξ ου και το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Η Τουρκία όμως έχει προβλήματα με τους Κούρδους, το Ιράν, την Συρία, αλλά και την Ελλάδα στην Θράκη και κυρίως στο Αιγαίο για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Έτσι παίζεται ένα πολύπλοκο, πολυδιάστατο και θανάσιμο παιχνίδι χωρίς κανόνες για το ποιος θα αρπάξει περισσότερα, που και με ποιους θα πάει και τι θα κάνει, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που παριστάνει την οσία παρθένα και δηλώνει συνέχεια ότι δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν, ενώ όλοι διεκδικούν από αυτήν. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και τα σπάνια μέταλλα που υπάρχουν στην Μακεδονία μας. Αν δει κάποιος έναν από τους ειδικούς χάρτες, θα διαπιστώσει τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και σπάνιων γαιών που υπάρχουν στο Κόσσοβο, στα Σκόπια, στην Μακεδονία και στο Αιγαίο. 

Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί έχουν εγκαταστήσει στο Κόσσοβο την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του κόσμου που καλύπτει περίπου 4.000 στρέμματα. Θέλοντας να ελέγξουν τα πάντα στο γειτονικό κρατίδιο, έριξαν την κυβέρνηση του Γκρουέφσκυ, ανέβασαν τον Ζόραν Ζάεφ και έδωσαν 8 υπουργεία από τα 25, στα Αλβανικά κόμματα τα οποία παίζουν τον ρόλο του μπαλαντέρ, ενώ έχουν απαιτήσει η Αλβανική γλώσσα να θεωρείται ως κύρια γλώσσα του κράτους. Αυτό που τώρα επιδιώκει διακαώς ο Ζάεφ είναι να ενταχθούν τα Σκόπια με κάθε τρόπο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, διότι όπως είπαμε διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να διαλυθούν. Στις συμφωνίες της Λωζάνης, της Ζυρίχης και του Λονδίνου, η Ελληνική πλευρά άφησε τα παράθυρα ανοιχτά, είτε λόγω πίεσης, είτε επειδή δεν κατάλαβαν τι θα γίνει στο μέλλον. Έτσι είχαμε την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή σχεδόν του μισού νησιού. Με την επικείμενη συμφωνία αφήνουν και τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, αλλά και υποσκάπτουν τα θεμέλια του Έθνους των Ελλήνων. 

Καλούμε όλους τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα, το έθνος, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, να διαδηλώσουν στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/1/18 για την Μακεδονία, αλλά και στις 4/2/18 στην Αθήνα υπερασπιζόμενοι το μέλλον της Ελλάδος που διαγράφεται ζοφερό. Εμείς θα είμαστε εκεί. Είναι υποχρέωση και καθήκον. Και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Και το επόμενο συλλαλητήριο, στα σύνορα με τα Σκόπια.

Σχόλια