SPORT :Κύπελλο ερασιτεχνών - ΠΑΟ Κουφαλίων – ΑΟ Καρδίας 1-3

ΠΑΟ Κουφαλίων – ΑΟ Καρδίας 1-3 (ρεπορτάζ + pics)O AO Καρδίας ήταν αυτός που σήκωσε το 47ο κύπελλο ερασιτεχνών, επικρατώντας του ΠΑΟ Κουφαλίων με 1-3 και κατακτώντας έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του το τρόπαιο.
Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στα Κουφάλια, μιας που στο 13’ ο Υψηλός έπιασε το σουτ εντός της περιοχής, αλλά ο Βασιλειάδης κατάφερε να το εξουδετερώσει. Στη συνέχεια ο ΠΑΟ ήταν ένα κλικ καλύτερος του αντιπάλου του, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερες καταστάσεις από αμφότερα τα σύνολα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41’ για να δούμε κάτι αξιόλογο, εκεί όπου η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πολίτη από τον άξονα πέρασε εκτός. To σκορ άνοιξε τελικά στο 44’, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννουπλάκη εξ αριστερών, ο Βασιλειάδης δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στα «καπάκια» (46’) ο Υψηλός πήρε την κεφαλιά μετά από γέμισμα, αλλά το τόπι έφυγε έξω. H Καρδία λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια στο 48’, με την κεφαλιά όμως του Τσατσαρώνη να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρυνθεί από την άμυνα.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 55’ ο Πολίτης δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο αστόχησε κατά εκατοστά. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η Καρδία ισοφάρισε στο 72’, όταν η κάθετη πάσα του Βελισσάρη έφτασε στον Ξανθόπουλο και εκείνος με σουτ εντός περιοχής έγραψε το 1-1. Στο ύστατο αξιόλογο στιγμιότυπο της κανονικής διάρκειας (92’) ο Μαντζιούνης εκτέλεσε το φάουλ, μα η στρογγυλή θεά έφυγε έξω.
Με τα δυο συγκροτήματα να μη λύνουν τις διαφορές τους στο 90λεπτο, η συνάντηση οδηγήθηκε αναγκαστικά στην παράταση. Στο 95’ η Καρδία λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή, καθώς μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα από το χώρο της μεσαίας γραμμής ο Χότζα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Κανδυλάπτης δεν επέτρεψε εκ νέου παραβίαση της εστίας του. H απάντηση ήρθε τρία λεπτά αργότερα (98’) με τον Πολίτη να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι από στημένο χτύπημα. Το σύνολο του Φώτη Αλεξίου ανέτρεψε τα δεδομένα στο 101’, με τον Βελισσάρη να βρίσκει όμορφα τον Μάνιο και τον τελευταίο να ελίσσεται πριν εκτελέσει για το 1-2. Το πράγμα δεν έμεινε εκεί, με τον Ξανθόπουλο να εκμεταλλεύεται ακόμη μια προωθημένη μπαλιά στο 106’ και να σημειώνει το 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 117’ ο Νικολόπουλος έκανε το σουτ, το τόπι κόντραρε σε πόδι αμυνόμενου και βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κανδυλάπτη, στερώντας έτσι στους τυπικά φιλοξενούμενους ένα τέταρτο τέρμα. Σε 119’ και 120’ αντίστοιχα ο Χότζα είδε τον Κανδυλάπτη να αποκρούει ισάριθμες προσπάθειές του στα ύστατα αξιόλογα στιγμιότυπα του αγώνα.

ΑΟ Καρδίας (Φ. Αλεξίου): Βασιλειάδης, Τοπαλίδης (58’ Γκέκας), Κουκουρώνας, Μπιμπισίδης, Πολυζάς (105’ Βασιλειάδης), Τσατσαρώνης (76’ Χότζα),  Ξανθόπουλος, Γίδαρος, Μανιός, Νικολόπουλος, Βερνάρδος (66’ Βελισσάρης)
ΠΑΟ Κουφαλίων (Α. Τσιτενίδης): Κανδυλάπτης, Χαραλαμπίδης, Αϊβάζης, Χαριζάνης, Κοντσίδης (99’ Λιόντας), Τσακίρης, Υψηλός (97’ Καραμουκιδης), Μαργαρίτης, Μαντζιούνης, Πολίτης, Γιαννουπλάκης (62’ Αθανασιάδης)
Διαιτησία: Λυμπούδης (Τοροσιάδης – Ντάβελας) Ελευθεριάδου

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μυλωνάς
Φωτογραφίες: Στράτος Κυριακίδης


http://erasitexnika.gr

Σχόλια