Χαλκηδόνα : Γέφυρα - «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»


Σας καλωσορίζουμε στην εμβληματική πια εκδήλωσή για το πολιτιστικό ημερολόγιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της κοινωνικής ζωής της Γέφυρας, το «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής»!

Η Γέφυρα, μόλις 24 χλμ. μακριά από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας τόπος ιστορικός, που αγαπά και στηρίζει την πλούσια παράδοσή του και κάθε καλοκαίρι υποδέχεται τους φίλους του πολιτισμού, οι οποίοι συγκεντρώνονται εδώ και 11 χρόνια, για να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής. Η ιδέα μας είναι να παρουσιάσουμε τις παραδόσεις με έναν σύγχρονο τρόπο, αλλά με σεβασμό στο παρελθόν και στην αυθεντικότητα.
Η αυλαία σηκώνεται την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 και για 4 ημέρες η Γέφυρα ζει σε ρυθμούς Φεστιβάλ! Τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τη δική τους ξεχωριστή παράδοση, θέλοντας να μας προσφέρουν μια γεύση της χώρας που εκπροσωπούν.
Σήμερα ο Π.Σ.Γ. συνεχίζει, γιορτάζοντας 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην τοπική κοινότητα της Γέφυρας. Μαθαίνοντας τα βήματα ενός παραδοσιακού χορού, σημαίνει να μαθαίνεις το παρελθόν σου, να το αγκαλιάζεις, να το αγαπάς και να το ζωντανεύεις με κάθε ευκαιρία. Έτσι και εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους στη διατήρηση των παραδόσεων και τη προστασία του πολιτιστικού παρελθόντος μας.
Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους εσάς που θέλετε να συμμετέχετε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης και να περάσετε 4 όμορφες βραδιές στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης!
Χώρος διεξαγωγής είναι ο αύλειος χώρος του Δημοτικού σχολείου Γέφυρας με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Σχόλια