Γέφυρα Χαλκηδόνας : Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00, στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων που εδράζεται στη Δ.Κ. Γέφυρας (Ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος)
θα διεξαχθούν οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.
Υπενθυμίζουμε πως στην έπαυλη όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, από το μεσημέρι της 25ης ως το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου 1912, διαδραματίστηκαν όλα τα κρίσιμα γεγονότα της διαπραγμάτευσης και τελικά της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από το Διοικητή του Τουρκικού στρατού Χασάν Ταχσίν Πασά στον Αρχιστράτηγο του Ελληνικού στρατού και διάδοχο του Ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνο.
Στον ιστορικό τούτο χώρο που σημάδεψε την πορεία της Ελλάδος στον 20ο αι., θα τιμηθεί η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του τόπου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
🔳 Ώρα 11.00 Προσέλευση επισήμων, σχολείων, συλλόγων, φορέων και λοιπών στο χώρο του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων και στη συνέχεια τελετουργικό, επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου, ομιλίες επισήμων και εγκαίνια νέων εκθεσιακών χώρων του Μουσείου.
🔳 Ώρα 12.00 Έναρξη Στεφανιοδρομίας από το χώρο του Μουσείου με αθλήτριες και αθλητές.
🔳 Ώρα 14.00 Άφιξη Στεφανιοδρομίας στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη και κατάθεση του στεφάνου

Σχόλια