ΑΠΟΨΕΙΣ : ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

Μία εκδήλωση που κανονικά θα έπρεπε να στέλνει μήνυμα κινητοποίησης σ΄ όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονική εφημερίδα στις 19-04-2019 με τον τίτλο « Είναι πολύ ωραίο οι μαθητές του δημοτικού να διαπαιδαγωγούνται στην ανακύκλωση» .
Ακόμη πιο ωραίο, θα έλεγαν οι περισσότεροι, όταν τα πενιχρά οικονομικά έσοδα αυτής της προσπάθειας τα διαθέτουν για την αγορά εξοπλισμού απαραίτητου στο Κ.Υ. Αξίζει πράγματι ένα μπράβο στους δασκάλους και στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που καθοδήγησαν τα παιδιά σ΄ αυτήν την προσπάθεια (επιμένω της ανακύκλωσης). 

Αξίζει επίσης ένα μπράβο στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας που υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές με τρόπο που επιβραβεύει την προσπάθειά τους. Μήπως όμως θα έπρεπε να βγουν οι φατσούλες που κρύβουν τα προσωπάκια των παιδιών και να μπουν στα πρόσωπα του αντιδημάρχου οικονομικών, κ. Μηντσιούδη, της προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κάποιων δασκάλων, γιατί -έλεος- τόσος λαϊκισμός! Είμαστε πόλη τα Κουφάλια, τόσο μεγάλη όμως, που κάποια πράγματα δεν είναι κρυφά, τα ξέρουμε οι περισσότεροι. 

Ξέρουμε ότι ο κ. Μηντσιούδης είναι χουβαρντάς στο να οργανώνει προεκλογικές φιέστες. Σ΄ αυτήν την περίπτωση όμως χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια των μαθητών μιας ολόκληρης τάξης, το σύλλογο των γονέων και κηδεμόνων ενός ολόκληρου σχολείου για να υποστηρίξει τη δική του υποψηφιότητα και της υποψηφίας συμβούλου του στο συνδυασμό. 

Τόση διαφήμιση ας την πλήρωνε τουλάχιστον με κάτι πιο ουσιαστικό για το Κ.Υ. Είναι τόσες οι ελλείψεις του Κ.Υ. ,όπως μας τις ανέφερε η διευθύντρια του Κ.Υ. κ. Βαρδαλή κατά την επίσκεψή μας μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σωτήρη Αβραμόπουλο, που κάτι θα έβρισκε. Να δώσει π.χ. τα 800 ευρώ για να βάψουν εσωτερικά το Κ.Υ. ή να πάρει το απαραίτητο κάθισμα για τις αιμοληψίες, πράγματα αυτονόητα, θα έλεγε κάποιος, για έναν αντιδήμαρχο οικονομικών που ισχυρίζεται ότι δημιούργησε στη θητεία του απόθεμα στο ταμείο του Δήμου έξι εκατομμυρίων ευρώ. Δεν θα αναφέρουμε τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε ακριβό εξοπλισμό, γιατί άλλοι είναι αρμόδιοι γι΄ αυτά, αν και ο κ. Μηντσιούδης με την πολιτική που ακολουθεί συμβάλλει στο να διατηρούνται και να διογκώνονται αυτά τα προβλήματα, γιατί πιστεύει ότι η λύση τους θα έρθει με την ανάπτυξη που θα φέρει η επιχειρηματικότητα και ο ίδιος.

 Πάνος Μαρκίδης, υποφήφιος δήμαρχος 
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια