Κουφάλια : Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων.

Η σημερινή έναρξη των Πανελληνίων εισαγωγικών για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και η αυριανή για τους μαθητές
των ΓΕ.Λ., σηματοδοτεί για τους τελειόφοιτους μαθητές το κλείσιμο του κύκλου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ολοκληρώνεται μετά από έξι χρόνια φοίτησης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ταυτόχρονα, όμως, σηματοδοτεί και τη μετάβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γι’αυτό λοιπόν εύχομαι ολόψυχα σε όλους του συμμετέχοντες, μαθήτριες και μαθητές, καλή τύχη, υπομονή και κουράγιο σε αυτήν τη δύσκολη διαδικασία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι στο κατώφλι της ενήλικης ζωής τους.
Παράλληλα, τις ίδιες ευχές στέλνω και στις οικογένειές τους, καθώς βιώσανε μαζί με τα παιδιά τους όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Και βέβαια στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν το θεσμό των Πανελληνίων εξετάσεων, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την προετοιμασία των μαθητών, όσο και οργανωτικά κατά την περίοδο των εξετάσεων.
Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία ακόμη από τις χιλιάδες δοκιμασίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην ενήλικη ζωή μας. Εύχομαι λοιπόν στα παιδιά, να τις αντιμετωπίσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή. Η ζωή τους τώρα ξεκινά και πρέπει να είναι βέβαια πως θα τους δοθούν πολλές ακόμα ευκαιρίες σε αυτήν.
Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους.


O Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Σχόλια