Εκλογές 2019 - ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ : "Δεν φοβήθηκα ποτέ τις ρήξεις όταν χρειάστηκε - Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια ήταν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα "

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης παραχώρησε συνέντευξη  στο sait makedonia press” και στο blog takalantapress.blogspot.com   της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

Μεταξύ άλλων ο κ Σάββας Αναστασιάδης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :
-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών
-Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και η πρόκληση των Τούρκων στην ΑΟΖ της Κύπρου
-Τα μνημόνια

-Τι έκανε για την περιφέρεια του …


 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ 
ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 





ΕΡΩΤ : Eίμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έκαναν πολλές θυσίες τι θα τους λέγατε ;
Θα τους έλεγα να εμπιστευθούν της Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να εμπιστευθούν την πολιτική δύναμη που συνθέτει, που συμφιλιώνει, κόντρα στο διχασμό που κάποιοι επιχειρούν να περάσουν στον κόσμο.
Στις 7 Ιουλίου να σκεφθούν ποιος μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Ο κύριος «goback κυρία » που φόρεσε το μανδύα του ευρωπαίου; Ο κύριος «θα σκίσω τα μνημόνια» που έδωσε τα πάντα στην τρόικα και έβαλε τη χώρα στο γύψο για δεκαετίες; Ο εχθρός του επιχειρείν που υπόσχεται επενδύσεις; Ο άθεος που εμφανίζεται ως φίλος της Εκκλησίας; Ο θαυμαστής του Μαδούρο που καταπατά συνεχώς κάθε έννοια δημοκρατίας; Ο κολλητός του Καρανίκα και των Πολάκηδων; Ο οπαδός των επιδομάτων και των συσσιτίων που υπόσχεται ανάπτυξη; Ο εθνομηδενιστής που ξεπούλησε τη Μακεδονία στους εθνικιστές των Σκοπίων, εκχωρώντας εθνότητα, γλώσσα και κρατική οντότητα; Δεν είναι κενοί χαρακτηρισμοί, είναι η αλήθεια… Κι αυτά δεν πρέπει να τα παραβλέπει κανείς.
Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία ιστορικά είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Αλλά και σήμερα, τα τρία τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σταθήκαμε με υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες, δεν δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν λαϊκίσαμε. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, για να βγάλουμε πραγματικά τον τόπο από την κρίση.

ΕΡΩΤ :Πιστεύεται ότι θα η ΝΕΑ δημοκρατία θα έχει αυτοδυναμία ;
Να το πιστεύω. Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν. Η επαφή με τους πολίτες δείχνει ότι υπάρχει μια αύρα, ένας άνεμος πολιτικής αλλαγής, που δεν αναστρέφεται με τίποτε! Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να ξεπεράσει και το τελευταίο ανάχωμα που βάζει ο Τσίπρας στην Ελλάδα μας: να δώσει αυτοδυναμία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, μιας και το αντίθετο θα οδηγήσει σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει αυτό για τη χώρα. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στο μπάχαλο που θέλει να επιβάλλει στη χώρα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές είναι αλήθειες που θα πρέπει να τις λάβει σοβαρά υπόψη ο Έλληνας πολίτης, ώστε να πάει στη κάλπη με γνώση και ωριμότητα.

ΕΡΩΤ :  Τι επιπτώσεις πιστεύετε ότι θα έχει για τη Χώρα το να πάμε σε νέες εκλογές;
Οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Πρώτον θα παρατείνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. Και δεύτερον θα την παρατείνει επ’ αόριστον μιας και οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική που επέβαλλε η κυβέρνηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταλαβαίνεται η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, θα υπάρξει ακυβερνησία με όσα προβλήματα αυτή συνεπάγεται.

ΕΡΩΤ : · Η κυβέρνηση επικαλείται ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια… ;
Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια ήταν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Οι δέκα μήνες που ακολούθησαν ως σήμερα χαρακτηρίζονται από τις συνειδητές κυβερνητικές επιλογές της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών, που οδήγησαν και πάλι σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία.
Συνεχίζουμε να παραμένουμε υπό υψηλή εποπτεία ενώ οι οφειλές των πολιτών στην εφορία συνεχίζουν να διογκώνονται και έχουν ξεπεράσει πλέον τα 104 δισ. ευρώ, με τον έναν στους δύο φορολογούμενους να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη και με 1,2 εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες συνεχώς αυξάνονται και αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να τις χρησιμοποιεί για να εμφανίζει δήθεν πλεονάσματα στην οικονομία. Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται συστηματικά από το 2016.
Για ποια έξοδο από το μνημόνιο μιλάμε; Άλλο ένα μεγάλο ψέμα του μεγάλου ψεύτη…Η Νέα Δημοκρατία προτείνει μία άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη. Μια πολιτική που θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις, ώστε η χώρα να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η μέριμνα για τους πιο αδύναμους.

ΕΡΩΤ: Τι σας φοβίζει περισσότερο ; Ποιο θα είναι κατά την γνώμη σας το στίγμα των εκλογών;
Δε με φοβίζει τίποτε. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει σωστά και δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες. Ο κόσμος θα πρέπει να πάει στην κάλπη. Η αποχή στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2009 και του 2015 ήταν καταστροφική για τη χώρα. Στις 7 Ιουλίου δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα στην τύχη της!

ΕΡΩΤ: Ποιο είναι το διακύβευμα;
Το διακύβευμα το εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι ίσως πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Θα επιλέξουμε τον αδιανόητο συριζαϊκό αναχρονισμό ή την πρόοδο και ευημερία που εγγυάται ιστορικά η Νέα Δημοκρατία; Θα επιλέξουμε σταθερότητα και ασφάλεια ή τις αριστερίστικες αυταπάτες του κ. Τσίπρα; Το διακύβευμα είναι αν θα πούμε όχι σ’ αυτούς που κορόιδεψαν το λαό, αν θα πούμε όχι στους εθνομηδενιστές. Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αλλάζει, η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται!

ΕΡΩΤ : Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και η πρόκληση των Τούρκων στην ΑΟΖ της Κύπρου σας προβληματίζει ;
Προφανώς με προβληματίζει και μου δείχνει ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε σταθερή διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Ωστόσο, παρόλο που είναι προεκλογική περίοδος, εμείς στη Νέα Δημοκρατία επιλέγουμε την ώρα των εξωτερικών απειλών να βάλουμε πάνω από όλα την εθνική ενότητα, ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ανάλογη στάση. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε την εθνική γραμμή απέναντι στην ένταση που συνειδητά καλλιεργεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα απέναντι στην Κύπρο. Πρέπει να σας πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέσα Μαΐου είχε ζητήσει από την ΕΕ να λάβει μέτρα στην περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, προβλέποντας αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Είναι κι αυτό ένα σοβαρό δείγμα της γνώσης, της υπευθυνότητας και της αποφασιστικότητας που διακρίνει τον αυριανό πρωθυπουργό. Και πιστεύω πρέπει να εκτιμηθεί από τους πολίτες.

ΕΡΩΤ : Τι κάνατε για την περιφέρεια σας; Γιατί να σας ψηφίσει ένας ψηφοφόρος στην Περιφέρειά σας;
Στη β΄ περιφέρεια έχουμε 8 δήμους που εκτείνονται σχεδόν στο σύνολο του νομού. Είναι μια απαιτητική περιφέρεια. Όλα τα χρόνια φροντίζω να είμαι κοντά στους συμπολίτες μου, με πολλούς από αυτούς έχουμε γίνει φίλοι πια, έχουμε προσωπική σχέση, δεν είναι απλοί ψηφοφόροι. Δεν τους επισκέπτομαι μόνο προεκλογικά αλλά πολύ τακτικά, ακόμη και τις καθημερινές. Έχω κάνει εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα που τους προβληματίζουν, θέματα αγροτικά, των ψαράδων, υγείας, συγκοινωνίας, τουρισμού ακόμη και θέματα που αφορούν την αυτοδιοικητική δομή. Πραγματικά θααδικούσα όχι εμένα αλλά τα… προβλήματα εάν ξεχώριζα κάποιες πρωτοβουλίες. Θα αδικούσα και όσους παλεύουν μακριά από τα αστικά κέντρα να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, όσους από εκεί διεκδικούν το καλύτερο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.
Επίσης θέλω να πω ότι στη 12ετή πορεία μου ως βουλευτής πορεύτηκα μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών που δεν το θυσίασα και δεν θα το θυσιάσω ποτέ και για τίποτε. Δεν υπέκυψα ποτέ στη γοητεία της εξουσίας, πολιτεύτηκα πάντα με οδηγό το συμφέρον της Πατρίδας και των πολιτών. Για να δώσω στην πολιτική την αξία και τον δυναμισμό που έχει χαθεί. Δεν φοβήθηκα ποτέ τις ρήξεις όταν χρειάστηκε. Έδωσα μεγάλη μάχη κόντρα στην κυβέρνησή μου για να μη καταργηθεί το αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής και το πέτυχα. Έδωσα, δίνω και θα δίνω σκληρή μάχη για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αμετακίνητος στις εθνικές θέσεις, χωρίς πατριδοκαπηλεία.
Υπερασπίσθηκα με σθένος τα Εθνικά συμφέροντα και ζήτησα την απέλαση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, όταν διαπίστωσα ότι αντιμάχεται τα εθνικά συμφέροντα. Ήμουν ο μόνος Έλληνας βουλευτής που τόλμησε να παραστεί, μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Αλβανίας. Και έσωσα την τιμή της χώρας.
Αυτά είναι για μένα τα σημαντικά.

Εύχομαι  στον φίλο Σάββα Αναστασιάδη  πάντα δημιουργικούς αγώνες... και να του υπενθυμίσω ότι άτομα σαν αυτόν  κοσμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τούς έχει ανάγκη και η Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και η ΕΛΛΑΔΑ !

















Η αποκλειστική συνέντευξη του κ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ θα δημοσιευτεί στα blog:
https://takalantapress.blogspot.com/
Καθώς επίσης στο sait :

ΤΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Σχόλια