Κουφάλια : Επιστολή -Καταγγελία

  

Απο τον δημοτικό συμβουλο κ Λουκά Ευσταθιάδη πήραμε την ποιο κάτω  επιστολή :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΑΠΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ 

"Φέρνω σήμερα στη δημοσιότητα με βίντεο και με έγγραφα μια σημαντική καταγγελία που έλαβα από ένα κάτοικο από τη Νέα Μεσήμβρια, και η οποία δείχνει τον τρόπο που η σημερινή διοίκηση Αναγνωστόπουλου αντιμετωπίζει τους δημότες.
Συγκεκριμένα : σε μια οικογένεια ηλικιωμένων στη Μεσήμβρια, ΞΕΧΑΣΑΝ να αφήσουν παροχή για την αποχέτευση.
ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙ.
Η οικογένεια απευθύνθηκε πολλές φορές στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ ο οποίος δεν έκανε τίποτε.
Κατόπιν απευθύνθηκε απευθείας στο δήμαρχο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ για να λύσει το πρόβλημα.
Στη συνέχεια  όταν – σύμφωνα με τα λεγόμενά των κατοίκων  –  πήγε η ηλικιωμένη και αγράμματη γιαγιά στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ, την έβαλαν να υπογράψει μια αίτηση όπου έλεγε ότι δέχονταν η ίδια να καλύψει τα έξοδα.
Έπειτα το θέμα τέθηκε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης πριν λίγους μήνες. Μπορείτε να δείτε λοιπόν στο βίντεο  ( Στο τέλος της επιστολής) τις διαβεβαιώσεις που έδωσε τότε ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι θα τακτοποιήσει το θέμα.
Το αποτέλεσμα ? Η οικογένεια πλήρωσε με δικά της έξοδα για να συνδεθεί στο δίκτυο, και όταν ζήτησε από τη ΔΕΥΑΧ να πιστωθούν αυτά τα χρήματα στους επόμενους λογαριασμούς του νερού της απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Και μάλιστα αυτό συνέβη τη στιγμή που σε ίδια περίπτωση στο Βαθύλακο σε σπίτι πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου, έτρεξαν άρον-άρον να περάσουν με έξοδα της ΔΕΥΑΧ την παροχή,  όταν αυτός τους απείλησε με μηνύσεις.
Δυο μέτρα δηλαδή και δυο σταθμά από το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ.
Και τελικά κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ, είναι υποχρέωση του δημότη να αφήσει παροχή από το κεντρικό δίκτυο στο σπίτι ?  Πότε θα αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας?
Δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη «ικανότητα» του σημερινού δημάρχου : αντί να λύνει προβλήματα, να δημιουργεί περισσότερα. Και θέλει να κατέβει ξανά στις επόμενες εκλογές. Τρομάρα μας.
Αυτή είναι και η αντιμετώπισή του στους δημότες : εμπαιγμός και αναβλητικότητα. Κανείς δεν ξεχνάει άλλωστε ότι οι κάτοικοι στη Νέα Μεσήμβρια ακόμη περιμένουν τις παιδικές χαρές που τους έταξε. Κανείς δεν ξεχνάει τις αυξήσεις στο νερό πριν λίγους μήνες που τις βάφτιζε μειώσεις.
Πραγματικά κρίμα για τους κατοίκους  μας. Σε καιρό τέτοιας οικονομικής κρίσης να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο φτωχές και ηλικιωμένες οικογένειες.
Κρίμα κύριε δήμαρχε. Δυστυχώς για τον τόπο, για μια ακόμη φορά εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής"
Ευσταθιάδης Λουκάς, Δημοτικός Σύμβουλος



Τα έγγραφα που που αφορού την καταγγελία του δημότη :

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

δηοτης ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Σχόλια