ΚΟΥΦΑΛΙΑ news : "Λαβράκια" στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνος για το ΚΕΚ "Νεφέλη"

 

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Θα ξεκινήσουμε με ότι ακούσαμε :
Όπως αναφέρθηκε από συμβούλους  : στο ΚΕΚ δεν τηρούνται Βιβλία Πρακτικών και δεν υπήρχαν αποδεικτικά μαιλ και υπογραφές στις αποφάσεις των συνεδριάσεων που ζητήθηκαν με εισαγγελικές εντολές. Μάλιστα αυτό το παραδέχτηκαν και οι κύριοι Αναγνωστόπουλος και Σαραφίδης. Τώρα το θέμα είναι τι γίνεται με τις αποφάσεις που πάρθηκαν ως τώρα. Και να μην ξεχνάμε ότι το θέμα είναι στον Εισαγγελέα και όλα εξετάζονται κι από εκεί. Θα περιμένουμε να δούμε που θα οδηγήσει όλο αυτό το «μπάχαλο».
Επίσης καταγγέλθηκε «άκουσον – άκουσον», ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Ελεγκτικό Όργανο του ΚΕΚ συμμετέχουν τα ίδια άτομα με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να είναι ταυτόχρονα και ελεγκτές για τους εαυτούς τους. Και όμως ναι, είναι αλήθεια.
Ακόμη ότι η διοίκηση και το Ελεγκτικό Όργανο λειτουργούν με παράνομες συνθέσεις.
Τώρα, οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με τους Μηντσιούδη, Μηντζαρίδη, Μαρκίδη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευσταθιάδης, Βλαχάκη, Χατζάκος, Μπόσκογλου, άσκησαν σκληρή κριτική στους χειρισμούς της διοίκησης Αναγνωστόπουλου στο ΚΕΚ και έφεραν το δήμαρχο σε πολύ δύσκολη θέση.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος θύμισε πάλι τον γνωστό εαυτό του. Χωρίς επιχειρήματα, με προκλητικές και αλαζονικές τοποθετήσεις που δεν έδιναν καμία απάντηση, υποβάθμισε με τη στάση του το συμβούλιο και εκνεύρισε τους συμβούλους. Μάλιστα προσπάθησε να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό και να  δικαιολογηθεί πως όταν παλιότερα ρωτούσε για το ΚΕΚ, το έκανε μόνο πολιτικά. Δεν έπεισε κανένα όμως. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πάλι την γνωστή του ειρωνεία, γεγονός που του το καταλόγισαν έντονα η κυρίες Βλαχάκη και Μπόσκογλου.
Ειδικά η τοποθέτησή του στην καταγγελία ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Ελεγκτικό Όργανο του ΚΕΚ συμμετέχουν τα ίδια άτομα και οι ελεγκτές είναι ταυτόχρονα και ελεγχόμενοι, προκάλεσε γέλια στην αίθουσα. Είπε ότι «παλιά ήταν 11 στους 11. Τώρα τουλάχιστον είναι μόνο 6 στους 6 ». Αν είναι δυνατόν. Δηλαδή σαν να είπε «παλιά παρανομούσαμε πολύ. Σήμερα παρανομούμε πιο λίγο». Τι να πει κανείς.
Επίσης "κωμικοτραγικό" ήταν όταν ζητήθηκε από κάποιους  μεταξύ αυτων και ο δήμαρχος  να μην συζητηθεί το θέμα που έφερε προς ψήφιση η αντιπολίτευση για να μην αλλάξει προς όφελος του Ωραιοκάστρου η μετοχική σύνθεση στο ΚΕΚ.
Αν είναι δυνατόν. Δήμαρχος να ζητάει να μη συζητηθεί θέμα που είναι προς όφελος του Δήμου του. και μάλιστα το θέμα ηταν στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου
Ο κ Σαραφίδης ήταν πολύ "πεσμένος" στη διαδικασία και φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένος, κάτι που όπως μάθαμε σχολιάστηκε από πολλούς συμβούλους. Φαίνεται ότι η τροπή της υπόθεσης στο ΚΕΚ, με εισαγγελείς και δικαστήρια, τον έχει επηρεάσει πολύ. Θα δούμε που θα πάει το πράγμα.
Εντύπωση επίσης προκάλεσε η στάση του αρμόδιου αντιημάρχου κ Βαϊνά ο οποίος ήταν υπεύθυνος να ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις στο ΚΕΚ και τελικά δεν είπε τίποτε ουσιαστικό. Κατηγορήθηκε μάλιστα από συμβούλους ότι έκανε απλά μια κακή ανάγνωση σε ένα φυλλάδιο και δεν είπε τίποτε το ουσιαστικό. Ειδικά μάλιστα ο κ. Χατζάκος καταφέρθηκε πολύ έντονα εναντίον του και καυτηρίασε τη στάση του αυτή. Επίσης, στην κυρία Βλαχάκη απάντησε ο κ Βαϊνάς ότι θα της απαντήσει σε κάποιο άλλο συμβούλιο για ένα θέμα που τον ρώτησε. Αν είναι δυνατόν. Και μάλιστα εγκατέλειψε την αίθουσα πολύ πριν τελειώσει η συζήτηση και έφυγε, ενώ ήταν ο αρμόδιος για το θέμα αφού είναι αντιπρόεδρος στο ΚΕΚ. Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ  μετράει τελικά πάνω από όλους και όλα για κάποιους. Κι ας πληρώνονται για να είναι εκεί.
Ο κ. Ταχταζόγλου αναδείχτηκε και πάλι ο πρόεδρος του χρονομέτρου. Τελικά κάποιος πρέπει να του πει ότι με τη στάση του αυτή εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Δεν μπορεί να λες συνέχεια και συνέχεια σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, «μιλάς δυο λεπτά, μιλάς ήδη τρία λεπτά». Φάνηκε ξεκάθαρα ότι με τη στάση του ήθελε να περιορίσει τους ομιλητές και να κάνει να μην ακουστούν πρόσωπα και πράγματα. Από ότι φαίνεται όμως έχει αποφασίσει να συμπλέει απόλυτα με τον δήμαρχό ...

Σχόλια