Κουφάλια : «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος»,


Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος»,

από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο.

Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.187.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαστική, καθότι τμήματα των ασφαλτοστρωμένων δημοτικών δρόμων που συνδέουν το Άδενδρο και το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι, έχουν καταστραφεί σε όλο το μήκος τους και η κυκλοφορία των τροχοφόρων είναι επικίνδυνη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το Άδενδρο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,3χλμ, τον δρόμο που συνδέει το Παρθένιο με το Μικρό Μοναστήρι μήκους 2,5 χλμ, και

τον κοινό κλάδο προς την Εθνική οδό και το Μικρό Μοναστήρι μήκους 1,9 χλμ.

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών που οφείλονται στην άνοδο της στάθμης των νερών θα ακολουθηθεί ειδική διαστρωμάτωση κατά την κατασκευή δρόμων, αφού πρώτα απομακρυνθεί ο κατεστραμμένος ασφαλτοτάπητας.

Η συνολική διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε 33 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν στον Δήμο.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης η κ. Πατουλίδου δήλωσε: «H Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, προς όφελος των πολιτών. Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια. Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλους τους δρόμους ευθύνης μας. Η συνεργασία μας με τον κ. Αναγνωστόπουλο είναι άριστη και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα της περιοχής που μπορούμε να παρέμβουμε και να δώσουμε λύσεις. Ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, η Περιφέρεια έχει ως πρώτο της μέλημά της τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Yπογράψαμε σήμερα με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση που αφορά στην αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στο Δήμο Χαλκηδόνος, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Πρόκειται για μια οδό, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής Παρθενίου, Αδένδρου, Μικρού Μοναστηρίου και Λουδία αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος. Με την προγραμματική αυτή σύμβαση αξιοποιούμε μια ακόμη χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις υπηρεσίες της οποίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και στην Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν στο συγκεκριμένο έργο αλλά και σε διάφορες άλλες προτάσεις που έχουμε υποβάλλει προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία κατασκευής σημαντικών έργων υποδομής στον Δήμο μας».

Σχόλια