koyfalia - ΚΕΚ Νεφέλη : Έχασαν τη "μπάλα" στο ΚΕΚ Νεφέλη ... ?

 

Τεράστια ερωτηματικά για όσους ασκούν διοίκηση. Το "Vima Thess" φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα νέα επιστολή του προέδρου του ελεγκτικού οργάνου του ΚΕΚ κ. Αλμπάνη. Όσο τη διαβάζει κάποιος τόσο απορεί με τους ανθρώπους που ασκούν διοίκηση εκεί στο ΚΕΚ. Κι εξηγούμαστε : Αναφέρει ο κ. πρόεδρος για το θέμα του ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο ΚΕΚ: «Το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εστάλη (σ.σ. 22/10/2021) μετά τον έλεγχο που διενήργησε στη διαδημοτική επιχείρηση και σαν βελτιωτική ενέργεια προτάθηκε η ανάθεση καθηκόντων σε υπάλληλο της επιχείρησης ως εκκαθαριστή δαπανών…»
Δηλαδή πρόεδρε, έγινε έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και δεν το ήξερε κανένας τόσο καιρό ?
Ποιοι το έκρυβαν εδώ και τόσους μήνες από τα δημοτικά συμβούλια ?
Και που είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου?
Σε ποιανού συρτάρι είναι κρυμμένα?
Τι βρήκε η Αρχή και δίνει εντολή για «βελτιωτική ενέργεια» ?
Ε κ. Αναγνωστόπουλε, κ. Βαϊνά, κ. Ταχτατζόγλου, κ. Σαραφίδη, κ. Μωυσίδη και κ.Γκούντα ?
Γιατί δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, γιατί δεν ενημερώθηκαν τα δημοτικά συμβούλια για αυτά τα αποτελέσματα?
Γι αυτό τρέχετε να κλείσετε το ΚΕΚ άρον-άρον ?
Και συνεχίζει ο κ. πρόεδρος : «Στο έγγραφο αυτό μας εφιστάται η προσοχή ότι είναι εμπιστευτικό και για το λόγο αυτό δεν κοινοποιήθηκε. Στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου θα αναγνωσθεί για να λάβουν γνώση όλα τα μέλη». Τι λέτε ρε παιδιά ?
Εδώ και 10 μήνες έχετε στα χέρια σας αυτό το έγγραφο-φωτιά από την Αρχή Διαφάνειας και θα το διαβάσετε τώρα?
Και τόσο καιρό γιατί το φυλάγατε σαν «κρυμμένο μυστικό» στα μπαούλα σας; Γιατί δεν το διαβάζατε στις 5-6 συνεδριάσεις που κάνατε όλους αυτούς τους μήνες, αλλά θα το διαβάσετε τώρα που «το πράμα βγήκε στη φόρα» ?
Και ποιοι είστε εσείς θα το διαβάσετε σε «κλειστό κύκλο»?
Ποιοι είστε εσείς που δικαιούστε να μάθετε τι ανακάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ δεν δικαιούνται να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι?
Από πότε κάνατε το ΚΕΚ κλειστό κλαμπ ?
Από πότε το κάνατε παρέα για λίγους και εκλεκτούς ? Είναι το ΚΕΚ Νεφέλη επιχείρηση των Δήμων ή τελικά είναι δικό σας «μπαχτσέ τσιφλίκι»?
Και ρωτάμε εμείς τώρα σαν "Vima Thess" :
Ο κ. Βαϊνάς σαν αντιπρόεδρος του ΚΕΚ γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή στην Ειδική Συνεδρίαση για το ΚΕΚ την άνοιξη?
Γιατί ο κ. Βαϊνάς το έκρυψε από τους συμβούλους μαζί με τον κ. Σαραφίδη που είναι επίσης στη διοίκηση και είναι Συντονιστής στο ΚΕΚ ?
Οι κύριοι Αναγνωστόπουλος και Ταχτατζόγλου γιατί το έκρυψαν και αυτοί και δεν είπαν τίποτε επί τόσο καιρό ?
Που είναι ο κ. Σάββας Μωυσίδης ως εκπρόσωπος των δημοτών στο ΔΣ του ΚΕΚ να βγει και να ενημερώσει τους δημότες ?
Όλοι οι παραπάνω και ειδικά ο κ. Βαϊνάς ως αντιπρόεδρος έχουν πλέον τεράστια ηθική υποχρέωση να βγουν και να εξηγήσουν τη στάση τους.
Και τελειώνουμε με το με το αμίμητο του προέδρου για την απόφαση για το κλείσιμο της επιχείρησης: « … η απόφαση του ΔΣ περί εκκαθάρισης της επιχείρησης είναι εισηγητική και η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Διαδημοτικό Όργανο…».
Ρε θα μας τρελάνουν εντελώς?
Εισηγητική η απόφαση ?
Και γιατί στην ίδια συνεδρίαση (1/6/2022) όταν αποφάσισαν το κλείσιμο της επιχείρησης, πήραν επίσης απόφαση για : «λύση της Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία των Κέντρων Κοινοτήτων … Το προσωπικό των Κέντρων Κοινοτήτων Δήμου Δέλτα και Χαλκηδόνος με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου θα μεταφερθεί στον αντίστοιχο Δήμο με την ίδια σχέση εργασίας ». Δηλαδή ξέρετε τι μας λένε?
Η απόφαση για το κλείσιμο είναι εισηγητική και μπορεί και να μην ισχύσει. Αλλά όμως την ίδια ώρα αποφάσισαν να λύσουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Παιδιά εκεί στο ΚΕΚ, πόσα θέλετε για να μην μας τρελάνετε ?
Γιατί κάνετε τη μια γκάφα πίσω από την άλλη?
Κρύβονται και άλλα στα συρτάρια σας που δεν πρέπει να τα μάθουμε?
Επιτέλους ας δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση αυτή όπως πρέπει.
Η ευκαιρία δίνεται με την πρόταση της αντιπολίτευσης για διαχειριστικό έλεγχο. Αναρωτιόμαστε, ποιος θα την αρνηθεί και γιατί? Από τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση Αναγνωστόπουλου αντί να ρίξει φως σε αυτή την υπόθεση, έριξε πολύ περισσότερο σκοτάδι.
Δεν ενημέρωνε ούτε τους δημοτικούς συμβούλους για όλες αυτές τις εξελίξεις. Ποιος το έκανε αυτό? Ο δήμαρχος που ρωτούσε προεκλογικά ένα σωρό ερωτήσεις για το ΚΕΚ.
Οι δημότες όμως έχουν δικαίωμα να ξέρουν.
Το "Vima Thess", πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, θα φέρει τη Δευτέρα στο φως νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση αυτή.
Ακολουθεί όλη η επιστολή Αλμπάνη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Σχόλια