Κουφάλια NEWS : Εικόνες "παρακμής"... και χαμηλού πολιτικού επιπέδου στο δημοτικό συμβούλιο !

 ΤΟΥ :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε όλοι τα "τραγελαφικά" που συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χαλκηδόνος  Εικόνες πολιτικής  " παρακμής " ... και χαμηλού πολιτικού επιπέδου ... με αναφορά στις βουλευτικές εκλογές  και με δείγματα γραφής για να "δώσουμε εξετάσεις" μπας και μας εκτιμήσουν περισσότερο αυτή που τέσσερα χρονια  τώρα δεν μας τίμησαν  επίσημα  με την παρουσία τους  ούτε μία φορά και εαν δεν ήταν αυτή  η μεγάλη βιομηχανία που λέγεται ΜΕΒΓΑΛ δεν θα μας θυμόταν ουδείς... τα τελευταία 4 χρόνια στο δήμο Χαλκηδόνος   !
Μέσα σε εντόνους διαξιφισμούς - λοιπόν -  και  με δικαιολογημένες αμφισβητήσεις  από όλες της παρατάξεις του δήμου Χαλκηδόνος  ολοκληρώθηκε αλλο ένα δημοτικό συμβούλιο με "κωμικοτραγικες " εικόνες και με  έναν δήμαρχο απομονωμένο και μόνο του  να προσπαθεί να περάσει την άποψη του στο σώμα και να μας λέει  οτι : "...όλα  αυτά που δεν έκανα τα 4  χρονια  που είμαι δήμαρχος θα  τα κανω τώρα παραμονές των δημοτικών εκλογών ... "   !!!!!!!!!!! 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 
Ειπα και εγω να βαλω το ΒΙΝΤΕΟ στο "VIMA THESS"  και να παρακολουθήσω το δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος πιστεύοντας οτι θα εχει μεγάλο ενδιαφέρον
Εσυ είσαι που το λες αυτό ... ;  Τι να δω ... !
Έναν δήμαρχο από την αρχή της ομιλίας τού μέχρι το τέλος  ολο ειρωνεία , διχαστικός,  και λαϊκιστής,  για μία ακόμη φορα με  πολλά ΘΑ , ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ που  νόμιζες ότι απευθύνετε  σε "πρόβατα"  που τρωνε "κουτόχορτο"
Εκεί ομως που  (  ξεπέρασε τα ορια του "γραφικού") και  εξέπληξε δυσάρεστα όλο το ακρωτήριο ήταν όταν  σε στυλ παλιάς  " ελληνικής ταινίας ρετρό ..." έκανε τοποθέτηση  για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογες ! με το   να παίρνει θέση υπερ. κάποιου κόμματος ΠΟΥ ;   μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων   την  ωρα ΜΆΛΙΣΤΑ που συνεδρίαζε  το δημοτικο συμβούλιο!
Κάποια στιγμή  με αυτά που άκουγα αναρωτήθηκα :  μήπως κανω λάθος μήπως έβαλα  να δω άλλο ΒΙΝΤΕΟ ; 
Αλλά... δεν έκανα λάθος το δημοτικο συμβούλιο Χαλκηδόνος παρακολουθούσα και δεν πίστευα στα αυτια μου με αυτά που άκουγα  ... !!!
Για όλες της παραταξης ( εκτος σαραφιδη) η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ήταν  πολύ χαμηλού επιπέδου για δήμαρχο   με τους  απαράδεκτους  χαρακτηρισμούς  που χρησιμοποίησε   ΠΟΙΟΣ ; ο σημερινός δήμαρχος Χαλκηδόνος γνωστος  και ως "κολοτουμπας " 
Ακούγοντας τον  νόμιζες  ότι δίνει εξετάσεις ... σε κάποιους πολιτικά μεγαλόσχημους... !
Γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης  καταλαβαίνουν  ότι : ο εν λόγο δήμαρχος  δεν εχει την πολιτική βαρύτητα που χρειάζεται ωστε   να σταθεί στο υψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει για δεύτερη φορά το θεσμο που λέγεται δήμαρχος ...
Έδειξε για πολλοστή φορά  ποσο  "λίγος   πολιτικά "  είναι  αφού λίγο πριν της δημοτικές εκλογες  τον έχουν "αδειάσει" σχεδόν οι μισοί του σύμβουλοι και προσπαθεί με ανορθόδοξους τρόπους  και με  άκρατο ... λαϊκισμό να μείνει "πολιτικά ζωντανος"
Αλλά η ωρα τις κρίσεις έφτασε και ο δημότης Χαλκηδόνος που δεν είναι "πρόβατο" ξέρει και να εκτιμά και να κρίνει την αλήθεια απο τον λαικισμο του σημερινού  δημάρχου , που για μία ακόμη  φορα σε συνενδρίασει προσπάθησε το "μαύρο " να μας το παρουσιάσει για "ασπρο"
*********************
Αντιμέτωπος με την Ειρωνεία...!!!
Στην αέναη διαμάχη του διαλόγου, στην ατέρμονη προσπάθεια να πείσουμε, διαφωνήσουμε, μειώσουμε έναν συνομιλητή μας που αντιπαθούμε ή είμαστε αντίθετοι, η ειρωνεία είναι η νούμερο 1 μέθοδος. Είναι μια τακτική που πολλοί χρησιμοποιούν, άλλοι μόνο όταν φορτίζονται συναισθηματικά, ενώ κάποιοι πάντοτε, ακόμα και με το καλημέρα. Πίστεψέ με, είναι άσχημος αντίπαλος η ειρωνεία. Πώς όμως αντιμετωπίζεται ένας ειρωνικός συνομιλητής; Υπάρχει αντίδοτο και τρόπος να νικηθεί;
Η απάντηση είναι ναι. Όπως και κάθε άλλη μέθοδος στο λόγο, έτσι και η ειρωνεία έχει τα αδύνατά της σημεία. Για να τα εντοπίσουμε όμως, πρέπει πρώτα να ψυχολογήσουμε τον χρήστη της, τον είρωνα. Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί τύποι ανθρώπων που ειρωνεύονται:
- ο κουτοπόνηρος: ξέρει πως είναι κατώτερος σε έναν διάλογο και με την ειρωνεία προσπαθεί να ταράξει τον απέναντι, να τον αναγκάσει να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Επίσης, νιώθει σημαντικός έτσι, καλύπτει την έλλειψη οξυδέρκειας και ρητορικής δεινότητας με την ειρωνεία.
- ο άνθρωπος "ενσάρκωση-της-ειρωνείας": γι' αυτόν η ειρωνεία είναι η δεύτερη φύση. Θα το κάνει καθημερινά στο διάλογο, πολλές φορές ακόμα κι όταν συμφωνεί. Είναι ο ειδήμονας του είδους, οπότε κάθε λόγος του στάζει δηλητήριο: είναι δύσκολο να τον αγνοήσεις. Ο ίδιος ίσως να μη συνειδητοποιεί (λόγω εκτεταμένης χρήσης) το πόσο ενοχλητικός γίνεται. Μετά από ένα σημείο δε χρησιμοποιεί την ειρωνεία σαν όπλο, είναι πια η αναμενόμενη αντίδρασή του, η καθημερινότητά του...
συνεχίζεται... 

**************************

Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν  αυτά που κράτησαν σε ενδιάφεραν την χθεσινή συνεδρίαση  
ΤΑ ΘΕΜΜΑΤΑ :  Η τοποθέτηση κεραίας στην επέκταση Κουφαλίων , η  ρίψη μπαζών σε οικόπεδο της Γέφυρας και η τοποθέτηση φωτοβολταικων πανελ στο Δ.Δ ξηροχωριου ήταν και τα "επίμαχα" θέματα που συζητήθηκαν εκτενέστερα 
Τα θέματα ημερησίας διάταξης ψηφιστήκαν κατά πλειοψηφία...Μίλησαν εκτός απο τον δήμαρχο  εκπρόσωπος  της εταιρείας κομποστοποίησης κ Αννα Μίχου  οι επικεφαλείς των παρατάξεων  : Μαυρουδής ( αργηγος αντιπολίτευσης)  Μηντζαρίδης , Μαρκίδης καθώς επίσης και συνδημότες μας... 

Σχόλια